Pappa al pomodoro con gamberi
Pomidorų tyrė su
krevetėmis
Duonos ( čia reikėtų surasti lietuviškoje rinkoje pavidala toskanos
duonos, tokie nesūdyta balta duona)
Česnakai
Baltas sausas
vynas
Rozmarinai
Extravergine
alyvuogių aliejus
Druska, pipirai
·
Nuplėškite
krevečių galvas ir nulupkite uodegas. Susmulkinkite 25 g svogūno. Apkepinkite
valgomajame šaukšte aliejaus. Pridėkite krevečių galvas bei uodegas ir apkepinkite.
Įpilkite baltojo vyno stiklinę ir leiskite išgaruoti. Įpilkite 400 g . vandens, užvirinkite
ir virkite 20 min. Nuimkite nuo ugnies, perkoškite skystį, prispauskite
krevečių galvas šakute, kad išeitų visas skystis.
·
Paimkite
vieną didelę riekę duonos (apie 60
g .) Apkepinkite ją orkaitėje 200-250 °С, supjaustykite
kubeliais.
·
Keliuose
šaukštuose aliejaus apkepinkite likusią dalį svogūno, įberkite pipirų, po 2
minučių įdėkite pomidorus, supjaustytus gabalėliais, ir troškinkite apie 20 min.
Pridėkite krevečių filtruotą skystį, duonos kubelius ir virkite toliau apie 20 min.,
kol duona išbrinks.
·
Supjaustykite
krevečių uodegas gabaliukais ir apkepinkite aliejuje su smulkiai sukapotu
česnaku ir rozmarinu apie tris minutes.
·
Serviruokite
pomidorų košę karštą arba kambario temperatūros su krevetėmis.
Buon appetito da Viktorija Mele receptas Geras Skonis zurnalui
Buon appetito da Viktorija Mele receptas Geras Skonis zurnalui
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą