Elementaru, Watson !!!!
Klasikinis patiekalas, paprastas, lengvas, gerai virškinamas ir ką pridurti... tikrai labai skanus. Kartais ieškome visokiausių sudėtingų receptų, naudojame daugybę ingredientų, o nesame išbandę labai paprastų patiekalų. Pasidaryti labai skanų pomidorų padažą nėra paprasta, nes reikia nuolat ragauti, kad nebūtų ''nedavirta'', pervirta, per daug rūgštu.
Jeigu tai vasara - ir gaminame iš šviežių saldžių pomidorų pachino sousas bus labai gardus, bet ne mažiau skanus gaunasi ir pagamintas iš konservuotų pomidorų žiemos laiku, tik be abejonės konserva turi būti labai geros kokybės.
mums reikės skiltelės česnako, pusės svogūno, juos labai smulkiai sukapoti, net mikseriu sutrinti iki košės konsistencijos. (čia mano variantas, nes pomidorų padažą dažnai gamina be česnako). Apkepinti košytę šešiuose šaukštuose EVO aliejaus (Extra vergine Olive) ir įmaišyti supjaustytus pomidorus be odos (500 g.), arba konservą (500 g.), troškinti ir pasūdyti, jeigu jaučiate, kad pomidorai nėra labai saldūs, įberkite šaukštelį cukraus ir išmaišykite, troškinkite apie dvidešimt minučių, tuo metu išvirkite spaghetti makaronus. Likus penkioms minutėms iki troškinimo pabaigos įmeskite rankomis suplėšytus baziliko lapelius ir gerai išmaišykite. Pauostykite savo rankas... pasakiškas bazilikų aromatas, ypač, jeigu jie auga jūsų namuose. Nukoštus makaronus sumaišykite su padažu ir padarykite porcijas. Papuoškite šviežiais bazilikais ir pagardinkite tarkuotu parmidžianu.
Buon appetito da Viktorija Mele
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą