Labai šokoladinis tortas. Toks tortas labai patiks šokolado fanams, riebus kremas, tirpstantis burnoje biskvitas...
sviestas kambario temperatūros 200 g.
kakavos milteliai 50 g.
šokoladas ar pieniškas arba kartusis, aš naudojau pienišką 100 g.
miltai 200 g.
pienas 50 g.
kepimo milteliai 8 g.
kiaušiniai kambario temperatūros 5 vnt.
cukrus 200 g.
druska žiupsnelis
Pirmiausia, ištirpinkite šokoladą arba mikrobangėje, arba ant garų vonios. Tada mikštą sviestą suplakite su cukrumi, kai pasidaro vientysa masė pradėkite dėti po vieną kiaušinį, kiekvieną naują kiaušinį įmuškite tik įsitikinę, kad prieš tai įmuštas yra gerai išmaišytas "įgertas". Gausite minkštą kremą. Tada į kremą įpilkite jau ištirpintą ir nebe karštą šokoladą ir druskos žiupsnelį, ir gerai išmaišykite. Kitame dubenėlyje prasijokite miltus su kakavos milteliais ir kepimo milteliais. Sumaišykite miltų masę su šokoladiniu kremu ir pienu, pakaitomis, gerai išmaišykite. Sutepkite sviestu dvidešimt dviejų cm. diametro kepimo formą ir pabarstykite miltais. Įpilkyte tešlą ir kepkite apie valandą 180 C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite mediniu pagaliuku torto centre. Atvėsinkite.
jeigu norite galite jį puikiai valgyti ir be jokio kremo, pabarstykite cukraus pudra ir pateikite, kaip pyragą pusryčiams.
sviestas 30 g.
šokoladas gabaliukais 250 g.
grietinėlė 250 g.
Įpilkyte grietinėlę į puodą ir kaitinkite su sviestu iki pat virimo, kai tik norės užvirti nuimkite nuo ugnies ir įberkite šokoladą gabaliukais, gerai maišyklite, kol šokoladas neištirps ir visa masė neatvės. Dubenį padėkite ant šalto vandens vonios ir elektriniu mikseriu suplakite iki tirštos konsistencijos. Jeigu konsistencija nėra pakankamai tiršta, tai palaikykyte šaldymo kameroje kelias minutes, tada vėl suplakite ir sutepkite tortą. Suteptą tortą papuoškite šokolado drožlėmis, na papasčiausiai patarkuokite šokoladą, ir laikykite kelias valandas šaldytuve, kad gerai sustingtų.
Buon appetito da Viktorija Mele
........................................
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą