2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Bulvių pyragas/apkepas su konservuotų tūnų ir brokolių įdaru



Tiesą pasakius, šio pyrago pirminis variantas buvo su dešra, ir jį gaminau vasario mėnesį mamytės vizito progą. Tačiau, kitą kartą, man šovė į galvą pakeisti receptą. Kadangi, dievinu bulvių ir tūnų derinį... o ir brokoliai labai gerai prie šių ingridientų dera, štai gimė šis pyragas, arba geriau sakyti apkepas. Mano patiekalų pirmasis vertintojas, mano vyras, pasakė PASAKYŠKA. Todėl receptu ir dalinuosi su Jumis. 

Produktų kiekis priklauso nuo skardos dydžio ir apetito. Aš pasirinkau apvalią su nuimamu bordu...atsiprašau už žodį bordas.... bet kito nerandu šį ankstyvą rytą. 

Taigi reikės

kilogramo bulvių, kurias išverdame su odele, po to dar karštas nulupame ir, kas turi tokį instrumentą kaip bulvių trintuvą, jas sutrina, kas turi mėsmalę, pravaro pro mėsmalę, svarbu, kad būtų graži aksominė masė, be jokių bulvių gabaliukų. Pasūdote masę. 
šešis šimtus gramų brokolių išplauname šaltame vandenyje ir padalinę brokolį, tarsi į mažiukus medelius, juos verdame puode su trupučiuku vandens, keliais šaukštais, vos ne garuose, ir skiltele česnakų, pasūdote. 


Kai brokoliai suminkštėja juos suspaudžiate šakute, paminkote ir įdedate du šimtus gramų gero tūnų file aliejuje konservos . 
Bulvių mase, drėgno šaukšto ''nugaros'' pagalba, aplipdote formą, kur kepsit pyragą, prieš tai formą sutepus sviestu ir pabarsčius smulkintais džiūvėsiais. Aplipdote ir formos kraštus, į vidų dedate brokolius su tūnais, o iš viršaus padengiate bulvių sluoksniu. 



Paviršių sutepate aliejumi, pabarstote džiūvėsiais ir dedate į orkaitę. Kepate pusvalandį 180 C temperatūroje. Kai išimsit jau iškeptą, leiskit atvėsti, nuimkite skardos kraštą, arba, apverskite skardą ant didelės lėkštės, apkepas gerai atlimpa. Supjaustote ir džiaugiatės bevalgydami. 

Pastaba, čia beveik nenauduojame riebalų, na tūnų konservos aliejus, tik jei labai geras konservas, jei ne, tai nukoškite tūną o aliejaus kelis šaukštus įpilkyte savo, arba visai nukoškite ir nieko nepilkite. 

BUON APPETITO da Viktorija Mele 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą