2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Cous Cous su kalmarais ir krevėtėmis


Labai mėgstu cous cous, gaminti paprasta, daug puodų nelieka plauti, gražus patiekalas ir beprotiškai skanus. Žiemą dažniau gaminu risotto, o vasarą cous cous. Labai skanus cous cous gaunasi su krevetėmis ir kalmarais, bet galima vietoje žuvies dėti žalios dešros, bus irgi pasakiškai.

Taigi mums reikės krevėčių žalių, šviežių arba šaldytų. Dviejų kalmarų, irgi gali būti šaldyti. Dviejų morkų, vienos didesnės cikinijos, pusės svogūno, vienos raudonosios paprikos. Kario, druskos, alyvuogių aliejaus.

Daržoves labai smulkiai supjaustau degtukų dydžio gabaliukais, na geriau sakyti sutarkuoju. ir visas kartu apkepinu aliejuje, tada po dešimties minučių dedu krevetes ir kalmarus, krevetes su kiautais, kalmarus supjaustau žiedais, na ir troškinu viskąapie tris minutes, tada išmaišau ir dedu prieskonius druskos, kario ir vėl troškinu apie penkiolika minučių. Ragauju ir jeigu skonis tenkina, išjungiu ugnį ir leidžiu atvėsti keptuvėje po dangčiu. Atskirame puode paruošiu couc cous, kaip nurodyta ant pakelio. Sumaišau galiausiai su troškiniu ir viskas. Tada, kad dar man mažiau indu liktų iki vakarienės sudedu cous cous į kepimo popieriaus gabalėlius, padarau tokius ryšulėlius ir jie keliauja į orkaitę. Prieš pateikdama įjungiu orkaitę, pašildau cous cous ir voila, vakarienė paruošta, namuose gražu švaru ir skaniai kvepia.

Buon appetito da Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą