2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Morkinis tortas



200 g labai smulkiai tarkuotų morkų
150 ml  naturalaus jogurto
200 g miltų
150 g rudojo cukraus
100 g kukurūzų krakmolo
80 g migdolų miltų
8 g kepimo miltelių
90 g tirpinto sviesto
2 kiaušinių
1/2 vanilės ankšties
druskos žiupsnelio
cukraus pudros papuošimui





Įkaitinkite orkaitę 180°С.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje suplakite trynius su cukrumi iki sviesaus kremo konsistencijos.  Tada pilkite miltų masę, ir plakite, įdėkite vanilės sėmenis, jogurtą ir gerai suplakite, galiausiai dėkite tarkuotas morkas, druską ir migdolų miltus.  Įpilkyte tirpintą sviestą. Atskirame inde suplakite baltymus iki pūtų konsistencijos ir įmaišykite į paruoštą tešlą.  
Sutepkite kepimo formą sviestu ir kepkite orkaitėje 40-45 minučių. Patikrinkite medine lazdele, ar iškepęs. 
Ištraukite skardą iš orkaitės, atvėsinkite pyragą, išimkite iš formos, pabarstykite gausiai cukraus pudra ir vaišinkite savo svečius. 

Buon appetito da 
VIktorija Mele 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą