2012 m. spalio 6 d., šeštadienis

Pyragas su rūkytu kumpiu, radicchio ir sūriu


Štai ir prasidėjo ruduo... Rytais mus gaubia rūkas, dieną dar šildo spalio saulė, bet spalvoti ir krentantys lapai nuo medžių, žiemos kolekcijos parduotuvių vitrinose byloja apie vasaros pabaigą. Šis ruduo man ypatingas, daug nuostabių dalykų atsitiko ir dar atsitiks, bet ir sunkus šis ruduo, daug permainų, naujovių, išgyvenimų. 
Gaminti laiko turiu daug mažiau, o noro įamžinti kūrinius dar mažiau... Su ilgesiu atverčiu blog puslapį ir pasižiūriu į šį neveikimą... Todėl laikas pabusti ir padžiuginti Jus nuostabiais šiltais patiekalais. 

Pasakiškas pyragas, tokio pyrago gabalas su taure raudonojo vyno gali tapti puikia single girl vakariene, o jei  dar pagaminsime kokias lapų salotas, tai visai tiks ir šeimos vakarienei. 

Mums reikės
 jau pagamintos sluoksniuotos tešlos gabalo 250 g. 
viernos galvos raudonojo radiccchio 
200 g. rūkyto kumpio speck 
2 kiaušinių 
vieno nedidelio raodonojo svogūno 
apie 100 g. tarkuoto emmental, sūrio 
nedaug grietinėlės 
alyvuogių aliejaus
druskos

smulkiai supjaustome svogūną ir radicchio, apkepiname alyvuogių aliejuje mažai pasūdome, įdedame smulkiai supjaustytą kumpį ir dar pakepiname kelias minutes. 
Atskirame dubenėlyje suplakite kiaušinius, grietinėlę ir sutarkuotą sūrį. 
Įkaitinkite orkaitę ir padenkite kepimo skardą kepimo popieriumi ir plonai iškočiota tešla. Radicchio, kumpio masę sudėkite į kiaušinių mišinį ir sumaišykite, tada išpilkite į tešlą ir kepkite apie pusvalandį 180 o C temperatūroje. 

Kai iškeps palikite atvėsti, nes karštas pyragas nesipjaustis. 

Buon appetito da Viktorija Mele 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą