2012 m. gegužės 26 d., šeštadienis

vištienos kotletukai su cukinijomis ir morkomis



Štai koks beveik vasariškas patiekaliukas, kuris tikrai patiks vaikučiams ir be abejonės suaugusiems. Kaip dažnai darau, gamindama dukrai, įmaišau, paslepiu daržoves mėsos ir žuvies patiekaluose, nes ne kiekvieną dieną mano vaikas vienuodai reaguoja į daržoves lėkštėje... kartais valgo, o kartais net nepaliečia. O mano, kaip geros mamos pareiga, valgydinti augantį organizmą natūraliais vitaminais. Ir šiaip morkos ir cukinijos suteikia tokio saldumo ir gaivumo patiekalui. 

mums reikės 

vienos smulkiai maltos vištienos krūtinėlės
vieno kiaušinio 
pagal skonį apie keturis šaukštus tarkuoto parmezano sūrio
vienos žalios smulkiai tarkuotos morkos
vienos mažos smulkiai tarkuotos cukinijos
apkepintų maltų duonos džiųvėsių
druskos
extravergine alyvuogių aliejaus
du šaukštus pieno



Sumalkite mėsą, permalkite du kartus. Sumaišykite su žaliomis tarkuotomis darzovėmis, tarkuokite labai smulkia tarka. Pasūdykite, įmuškite kiaušinį, suberkite paskrudintus keptuvėje be aliejaus džiūvėsius, įmaišykite aliejų, pieną, viską gerai išmaišykite.  Suformuokite kotletukus, pabarstykyte džiūvėsiais ir kepkite nedideliame kiekyje aliejaus, arba  ant kepimo popieriaus orkaitėje. Ir skanaukite. 


Buon appetito Viktorija Mele 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą