Štai koks beveik vasariškas patiekaliukas, kuris tikrai patiks vaikučiams ir be abejonės suaugusiems. Kaip dažnai darau, gamindama dukrai, įmaišau, paslepiu daržoves mėsos ir žuvies patiekaluose, nes ne kiekvieną dieną mano vaikas vienuodai reaguoja į daržoves lėkštėje... kartais valgo, o kartais net nepaliečia. O mano, kaip geros mamos pareiga, valgydinti augantį organizmą natūraliais vitaminais. Ir šiaip morkos ir cukinijos suteikia tokio saldumo ir gaivumo patiekalui.
mums reikės
vienos smulkiai maltos vištienos krūtinėlės
vieno kiaušinio
pagal skonį apie keturis šaukštus tarkuoto parmezano sūrio
vienos žalios smulkiai tarkuotos morkos
vienos mažos smulkiai tarkuotos cukinijos
apkepintų maltų duonos džiųvėsių
druskos
extravergine alyvuogių aliejaus
du šaukštus pieno
Sumalkite mėsą, permalkite du kartus. Sumaišykite su žaliomis tarkuotomis darzovėmis, tarkuokite labai smulkia tarka. Pasūdykite, įmuškite kiaušinį, suberkite paskrudintus keptuvėje be aliejaus džiūvėsius, įmaišykite aliejų, pieną, viską gerai išmaišykite. Suformuokite kotletukus, pabarstykyte džiūvėsiais ir kepkite nedideliame kiekyje aliejaus, arba ant kepimo popieriaus orkaitėje. Ir skanaukite.
Buon appetito Viktorija Mele
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą